Raderwerk Kollum 

winkelen, ontmoeten en werken

Raderwerk Kollum

winkelen, ontmoeten en werken

Voorstraat 122
9291 CN Kollum
0511 700 204

Openingstijden kringloopwinkel: dinsdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Openingstijden inbreng demontage: maandag t/m vrijdag van 09.00 – 16.00 uur. Zaterdag gesloten.

Bij Raderwerk Kollum vind je

De Ontmoeting

Samen koffie drinken of deelnemen aan activiteiten in De Ontmoeting.

Demontage

Spullen over?
Breng het naar ons demontagebedrijf.

Atelier

Van ingebrachte materialen worden nieuwe spullen gemaakt.

De Buurtkamer

Behoefte aan meer contact of een praatje? Loop binnen bij de buurtkamer.

Raderwerk Kringloop Kollum

Onze kringloop bevindt zich op een plek waar je niet zo snel een kringloop verwacht: midden in het historierijke centrum van Kollum! In de winkel vind je een ruime sortering van betaalbare en gebruikte spullen. Van serviesgoed tot huishoudelijke apparaten en van meubels tot kleding. Elke week wisselt het aanbod. Kom zelf het huidige assortiment bewonderen!

Bij Raderwerk Kollum vind je een kringloopgedeelte waar een ruim assortiment aan tweedehandsspullen wordt aangeboden, een atelier waar van ingebrachte spullen nieuwe handgemaakte spullen worden gemaakt en ‘De Ontmoeting’. De Ontmoeting is een gezellige ingerichte plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, koffie of thee met wat lekkers kunnen halen of deel kunnen nemen aan een van de vele activiteiten en workshops die Raderwerk Kollum aanbiedt.

Spullen over?

Inbreng

Breng spullen in bij Raderwerk Demontage en geef spullen een tweede kans.

Laten ophalen

Het is ook mogelijk om spullen gratis door ons op te laten halen. Bel gerust om een ophaalafspraak in te plannen.

Leegruimen woning

Wij kunnen ook helpen wanneer een woning leeggeruimd moet worden. Neem contact op voor de mogelijkheden.

De ontmoeting

Koffie & gebak, activiteiten en workshops

De ontmoeting is een gezellige ingerichte plek in de kringloop van Kollum waar mensen van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Dit kan door het nuttigen van koffie of thee met wat lekkers of door deel te nemen aan een van de vele activiteiten die Raderwerk Kollum aanbiedt. De activiteiten bestaan onder andere uit: workshops, koopjesavonden, knutselplezier voor kinderen, kapotte spullen repareren, culturele avonden en samen eten.

Atelier

In ons atelier worden van ingebrachte materialen nieuwe handgemaakte spullen gemaakt zoals kussens, tassen en meubelbekleding. Op deze manier krijgen gebruikte spullen die niet meer verkoopbaar zijn een nieuw leven. Het atelier bevindt zich naast de kringloopwinkel van Raderwerk Kollum.

Je kunt hier producten kopen en op maat laten maken!

Demontagebedrijf

Voordat spullen de winkel in gaan worden deze nagekeken, getest, gesorteerd en indien nodig opgeknapt in het demontagebedrijf aan de Rijdstraat 2 in Kollum. Op deze manier wordt de kwaliteit hoog gehouden. Nadat ze gecontroleerd zijn worden de spullen naar de kringloopwinkels van Raderwerk gebracht. De spullen die niet geschikt zijn voor de verkoop worden hier gedemonteerd. Door het demonteren van onbruikbare spullen ontstaan er grondstoffen die gerecycled of hergebruikt kunnen worden. Gedemonteerde goederen nemen minder ruimte in bij het vervoer en dragen bij aan een schoner milieu.

Spullen die je niet meer gebruikt kun je bij het demontagebedrijf brengen. Lukt dat niet? Dan kun je vragen of zij het bij je ophalen. 

Rijdstraat 2

9291 MB Kollum

0511 452 830

Inbreng: Maandag tot en met vrijdag van 09.00 -16.00 uur.

Kleding en textiel doneren

Kleding, schoenen of ander textiel aan Raderwerk doneren? Deze kun je kwijt in de bovengrondse textielbakken in de gemeente Noard East Fryslân. De bakken worden door het demontagebedrijf geleegd.

Stjoer maakt gebruik van onze ontmoetingsruimte in Kollum. Het doel is samen kom je verder!

De Buurtkamer is een initiatief van Stjoer in samenwerking inwoners, waarbij het ontmoeten en verbinden van mensen centraal staat. RaderWerk Kollum stelt hiervoor de ruimte van ‘De Ontmoeting’ van de kringloopwinkel beschikbaar. Elke woensdagochtend kun je tussen 10.00 en 12.00 binnenlopen voor een praatje en een kopje koffie/thee. Daarnaast worden er door de Buurtkamer regelmatig activiteiten georganiseerd. Als bezoeker kun je ook zelf activiteiten voorleggen en/of mee helpen met organiseren. Meer info op www.debuurtkamer.com.

Repair Café

Een broodrooster die het niet meer doet of een trui waar gaatjes in zitten? Gooi ze niet weg!  Kom naar het Repair Café om samen je kapotte spullen te repareren. Krijg deskundig advies, ontmoet andere mensen en doe inspiratie op. 

Bij het Repair Café kun je terecht met kleding, meubels, elektronica, speelgoed, fietsen en nog veel meer!

Iedere 3e woensdag van de maand.
14.00 – 16.30 uur. 

Kringloopwinkel Buitenpost / dagbesteding ouderen (Fysk)

Marconistraat 2
9285 WG Buitenpost
0511 544 808

Openingstijden:

Ma t/m vr
10.00 - 16.00
Zaterdag
10.00-17.00

Demontage / Twadde

Rijdstraat 2
9291 MB Kollum
0511 452 830

Openingstijden voor inbreng:

Ma t/m Vr
09.00 - 16.00

Kringloopwinkel / soepwinkel
Kollum 

Voorstraat 122 / Voorstraat 120
9291 CN Kollum
0511 700 204

Openingstijden:

Di t/m Za
10.00 - 17.00

Onderdeel van